25 april 2014
18:45

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael – Alfons, Martin, Alex, Danne – Henke, Johan A, Johan E, Linus – Joel, Hkmat

Avbytare var Jona som kom in efter 34 min som anfallare och spelade där tills en kvart återstod av matchen då han blev utbytt, Fredrik K som kom in efter 40 min som höger yttermittfältare och spelade där resten av matchen, Mahmoud som spelade vänster yttermittfältare sista halvtimmen, Olle som spelade anfallare sista dryga kvarten och Roy som spelade innermittfältare sista knappa kvarten.

Vi fick en lika bra start som mot Arlöv i måndags. Redan efter en dryg minut kommer Hkmat på kanten och ska slå in bollen när deras spelare avvärjer med armen och domaren blåser för straff vilken Henke säkert slår in.

Vi skapade sedan mycket chanser, både heta sådana, som t.ex. en boll i överkanten av ribban, och ett ganska stort antal halvchanser. Vi gjorde också 2-0 i 28:e min. Det var Linus som slog en hörna längs marken till Joel som klippte till direkt och fick se bollen gå i mål. Vårt försvarsspel var inte hundraprocentigt i början när Dalby lite väl ofta tilläts komma fram på kanterna, dock utan att det resulterade i någon som helst farlighet. Det dröjde inte heller länge förrän vårt defensiva spel satt som det skulle.

Mot slutet av halvleken duggade inte chanserna lika tätt men utan ett par onödiga offsidelöpningar från vår sida hade vi kunnat få till ett par-tre heta till.

I andra halvlek dröjde det bara 10 minuter innan vi fastställde slutresultatet 3-0. Det var Johan A som slog en frispark från höger där Danne som så många gånger förr kom vid (ja denna gång verkligen vid, så där 1 dm från) bortre stolpen och petade in bollen.

Därefter tappade matchen succesivt i såväl tempo som spelkvalité och i synnerhet efter det att Dalby drabbats av en utvisning i den 69:e min blev matchen ganska avslagen. Vi hann dock med en bra målchans när Mahmoud gjorde en fin framspelning längs marken till Hkmat som sprang ifrån en bevakare och petade bollen förbi en annan innan målvakten hann precis före honom när han skulle avsluta från nära håll.

Totalt sett gjorde vi en stabil insats och var klart mycket bättre än våra motståndare som precis som Arlöv i förra matchen visade sig vara ett extremt ungt och lite lättviktigt lag. För att för första gången på länge betygsätta någon enskild spelare så kunde man konstatera att Johan A efter sjukdom var tillbaka i riktigt gammalt gott slag.

Statistik: Hörnor 6-4 Avslut på mål: 10-2 Avslut utanför: 2-2